Hétfőtől új műsorstruktúra a Zugrádión!

Január 13-tól megújult műsorszerkezettel jelentkezik a Zugrádió.

Nézzük kicsit közelebbről, mi változik nálunk hétfőtől:

  • Az első és a legfontosabb változás, hogy több adásidő jut a beszélgetős műsoroknak, vagyis növekszik a közösségi tartalom. Ezeket a műsorainkat – talán már megszokhatták – civil szervezetek, egyesületek, alapítványok vagy lelkes magánszemélyek (köztük a Zugrádió tagjai) készítik, heti-, kétheti-, avagy havi rendszerességgel – műsorfolyamtól függően. Nagyon fontosnak tartjuk aláhúzni, hogy valamennyi műsorunk önkéntességi alapon és térítés nélkül készül! Közel három év alatt műsorkészítőink a régi műsorszerkezetet kinőtték. Örvendetes gond, hogy egyre nehezebben tudtunk helyet adni a beküldött, vagy elkészített adásoknak, ezért most eljött az ideje annak, hogy felületet kapjanak ezek a műsortípusok. Hétfőtől kezdődően délelőtt 10.00-kor, kora délután 14.00 órától és este 18.00 órától is közösségi műsorokat fogunk közvetíteni. A megnövekedett adásmennyiség persze több teendőt is ad a szerkesztői és rendszer-adminisztrációs munkának, mivel a műsorarchívumunkat is gyakrabban kell frissíteni – itt lehet utólag meghallgatni azokat a műsorokat, amelyek már lementek adásban, de valaki lemaradt róla, vagy újra meg akarná hallgatni.

 

  • Reggeli munkakezdéshez (vagy munkába induláshoz) egy teljes új zenei műsorsávot főztünk ki hallgatóinknak: But first Coffee címmel. A reggeli kávé mellé egy kis pörgetős, de nem tolakodó zenét teszünk le az asztalra.

 

  • A délelőtti közösségi adás után 11.00 órától Los Latinos címmel, már most több, mint 300 órányi vérbeli latin zene vár arra, hogy felpezsdítse hallgatóink kedvét. Ezeknek a ritmusoknak egyszerűen nem lehet majd ellent állni

 

  • Déltől 13.00 óráig pedig Made in England, amelyben rezidens DJ-nk, DP Morgan aprólékos gonddal válogatta ki a szigetország zenei kínálatának legjavát – még mielőtt eljönne a BREXIT ;-)

 

  • 13.00 órától örökzöld és kevésbé ismert hazai zenékkel jövünk, egy különleges válogatás, már most több száz kiválogatott dallal és több évtizednyi zenéből Magyar’s című műsorunkban

 

  • A délután háromkor kezdődő Filmzenék valószínűleg mindenki számára ismerős és kellemes, olykor régen hallott dallamokat pendít meg. Ennio Morricone, Hans Zimmer mellett a széles vászon nagy zeneszerzőinek műveit hallgathatjuk a Zugrádióban.

 

  • 16.00 órától egyik személyes kedvencünk következik, amikor egy-egy órában régi híradók anyagait, tudósításait, híreiket sugározzuk hallgatóinknak egy kis időutazás keretében. Ez lesz a Retro-híradó (vízállásjelentést sajnos nem tudtunk beszerezni).

 

  • Hétköznaponként délután öttől hatig az ötvenes-hatvanas-hetvenes és a nyolcvanas évek legjobbjait idézzük meg Best of… műsorfolyamunkban. Mindez hétfőtől csütörtökig, péntekre folytatásként a progresszív zene nagyjai kerülnek PorgerssRock név alatt.

 

  • Estébe fordul a napi műsor, amikor a már ismert Dub Reggae Ska Syndicates megújult tartalommal kerül adásba.

 

  • A HipHop Zone este nyolc órára költözik. Itt is frissítettünk zenéket, nem lehet megunni!

 

  • Electronica címmel az instrumentális zene rajongóinak szeretnénk a kedvében járni. Minden este kilenctől tízig Jean Michel Jarre, Tangerine Dream, Alan Parsons Projekt, Kraftwerk, Enigma, Vangelis és még sokan mások adják a hangulatot – csak vájt fülűeknek!

 

  • Az este tízkor kezdődő műsorsáv a hét minden egyes napján más és más típusú kínálattal jelentkezik – a változatosság jegyében. Hétfőn Suomi hip-hop finn zenékkel (!), kedden skandináv zeneválogatás a Fjord music-ban, szerdán Afro fever, csütörtökön – ezért előre elnézést kell kérnünk – Mamma mia, Italodisco! Mi szóltunk: a címből mindenki tudja mire számíthat! Pénteken a jól megszokott Jazzin’, szombaton a Zugrádió zenei műsorkínálatának zászlóshajója, a ZUG DJ, vasárnap pedig egy másik zugrádiós DJ: Bimbiri éli ki zenei ambícióit Selenium selection címmel.

 

  • Ezt követően éjfélig szól DP Morgan’s strange beats napról napra, és hétről hétre megújuló válogatása.

 

  • Az éjfél utáni órában minden hallgatónk felszállhat a Midnight Express-re. Tegyenek meg egy próbautazást! Nem fogják megbánni!

 

  • Bőven benne járunk már az éjszakákban, amikor lassítunk a tempón egy vadonatúj zenei blokkal. Ez lesz a Sounds of distant Earth

 

  • A Chill Pills-t egyszerűen nem mertük elmozdítani, ennek ott a helye hajnali kettő és három között.

 

  • Ezt követően reggel négyig lehet merengeni a ZUG-Ambient hangjaira mindazoknak, akik nem akarnak, vagy nem tudnak aludni.

 

  • Utána pedig a reggel nyolc órás kezdésig marad az Eclectic Boogie, a maga kimeríthetetlen zenei tárházával.

A Zugrádió megújulása ezzel még nem zárult le! Természetesen továbbra is lesznek élő közvetítések képviselőtestületi ülésekről, kiemelkedő kulturális, vagy kerületi eseményekről. Előkészületben vannak Zugló közéletével foglalkozó új műsorfolyamok, melyek már januárban megjelennek a kínálatban és kiemelt figyelmet kap a kerületünk 85. születésnapja alkalmából jelentkező Zugló85! című tartalom, melyet facebook oldalunkon már most megindítottunk tippjáték formájában, de hamarosan itt a honlapon és rádióadásban is megjelenik a kínálatban.

 

Zugrádió – Zugló hangja

Kapcsolódó cikkek