Vízvezeték karbantartása miatt nyomáscsökkenésre lehet számítani Zuglóban

A Fővárosi Vízművek karbantartást végez április 26. és május 6. között több szakaszban a kerület ivóvízellátását is érintő belvárosi gerincvezetéken, a munkálatok víznyomáscsökkenést, vízzavarodást okozhatnak.

A kerületet érintő munkálatok április 29-én reggel 7 órától este 10 óráig, valamint május 6-án reggel 7 és este 7 óra között zajlanak.

A járványhelyzetre való tekintettel a vízművek mindent megtesz annak érdekében, hogy a vízellátás zavartalan legyen, vannak azonban olyan halaszthatatlan karbantartási munkák, amelyek elmulasztása esetlegesen a vízminőség biztonságát veszélyeztethetné. Ezek közé tartozik a város vízellátása szempontjából meghatározó gerinc- és főnyomóvezetékek öblítése.

A társaság igyekszik a szolgáltatás folyamatosságát fenntartani, minden tervezett karbantartási vagy rekonstrukciós munka esetében gondos mérlegelést követően, még fokozottabb előkészítéssel és figyelemmel járnak el azért, hogy a vírus miatt az eddigieknél is jobban felértékelődött, a fertőzés terjedésének megakadályozásában kulcsfontosságú ivóvíz zavartalanul rendelkezésére álljon minden fogyasztónak.

A minden tavasszal és ősszel esedékessé váló hálózattisztítás minden esetben kizárólag az illetékes hatóságok és intézmények előzetes tájékoztatását és a velük való egyeztetést követően történhet.  A több évtizede kialakított menetrend és eljárás szerint, a technológiai és közegészségügyi előírások legszigorúbb betartásával végzik szakembereink az idei év első hálózatöblítéseit is.

A tervezett karbantartási munkálatok elvégzése hosszú távon biztosítja a kerület lakosainak és intézményeinek a biztonságos, zavartalan szolgáltatást és a folyamatosan jó minőségű ivóvizet.

Kapcsolódó cikkek