Szúnyoggyérítést végeznek a Városligetben a jövő héten

Szúnyoggyérítést végeznek jövő hét hétfő hajnalban a Városliget területén, a földi úton végzett munkálatokat melegköd képződéses eljárással végzik.

A megbízott cég Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szert használ majd a hajnal 3 óra és 3.40 közötti időszakban végzett irtás során. Esős időjárás esetén egy nappal később, szintén hajnali 3 óra és 3.40 között lesz szúnyogirtás.

Azt javasolták a lakosságnak, hogy a szabadban tárolt gyerekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat gyűjtsék össze, vagy takarják le.

A kezelés alatt és azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelébe tartózkodni nem szabad.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, takarják le, vagy rendszeresen ürítések az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket, mivel ezekben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek szúnyoglárvák.

Facebook Kommentek
2021-06-09T12:49:43+00:00