CSALÁDBAN MARAD – két adás csütörtökön
A Családcentrum Alapítvány műsorának délelőtti adásában:
Dr Volomné Varga Mariann myofunkcionális tréner, klinikai nyelvész felhívja a figyelmet, hogy a cumizó, ujjszopó gyermekeknél gyakrabban fordulhatnak elő fogbalesetek nyáron(kismotorral való eleséskor, vagy ha a hinta megüti stb.), mert a szájlégzésük miatt kiállóak a frontfogaik. Részletesen elmesélte, mit tegyünk ilyenkor szülőként az első ijedtség után. Bemutatta az ún. Sportolói fogvédőket, melyekkel megvédhetjük fogainkat. Műsorunk befejezése előtt megemlítette a fogbarát ételeket és italokat.
Az adás 10.00 órakor kezdődik a Zugrádióban
Délután 18.00 órától:
Lauter Adrienn Tanácsadó szakpszichológus tanácsaival segíti a családokat, hogy a nyári nyaralás úgy alakulhasson, ahogyan mindenki szeretné, s utána, élmények birtokában, kipihenten, feltöltődve érkezzen haza, vagy ha otthon tölti szabadságát a család, akkor hogyan lehet kizökkenni a hétköznapokból. Felhívja a figyelmet a demokratikus családműködésre is.
Beszélgettünk a szabad játék és a nyári munkavégzés jelentőségéről is, és konkrét gyakorlati példával szemlélteti, a gyermekkori minta és a felnőtt működésmód közötti összefüggést.
Zugrádió – Zugló hangja

Kapcsolódó cikkek