Családban marad – két adás csütörtökön

A délelőtt 10.00-kor kezdőd adásunkban:

Az idei év Zuglói Esélyegyenlőségi Díjával büszkélkedő Myrai Vallási Közhasznú Egyesületről szóló adásunkban Váli Szilvia szakmai vezető és Varsányi László utcai szociális munkás felhívják a figyelmet arra, hogy a nyári meleg, vagy az esős napok éppúgy megnehezítik a munkájukat a hajléktalanellátásban, mintha hideg tél lenne.

Összefogásra szólítják fel Zugló lakosságát: ha hajléktalan embert látnak, akkor éjjel-nappal hívható az ún. utcai telefonszámuk 70/333-66-10 vagy a Menhely Alapítványé: 1/338-41-86.
A Cserei u. 10-ben és az Ilka u. 8-ban működtetnek Éjjeli Menedékhelyet illetve Nappali Melegedőt, utóbbi éjjel is nyitva tart, ennek köszönhetően kevesebb hajléktalan személyt láthatunk nappal. Az intézménybe kerülés során az egyének szükségleteihez igazítják szolgáltatásaikat pl. fertőtlenítés, mely mindannyiunk közös érdeke.

Az adás csütörtökön 10.00 órától hallható a Zugrádió műsorán

A délutáni adás tartalmából
Az Életkezdet Szakmai Egyesület Csecsemő- és gyermekszakápolójával Sárosi Anitával beszélgetünk a csecsemők-és kisgyermekek nyári táplálkozásáról, a folyadékpótlásról, a napvédelem szükségességéről, a különböző időjárási viszonyokra jellemző öltöztetésről és a kellemetlen szúnyog-és rovarcsípések megelőzéséről,ellátásáról és a sokakat érintő „melegkiütés” kezeléséről.

A műsor ma délután 18.00 órától hallható a Zugrádió műsorán

Zugrádió – Zugló hangja

 

Kapcsolódó cikkek