Francia út LEZÁRVA!

Megelégelte az önkormányzat, hogy rendszeresen neki és a terület másik tulajdonosának, a MÁV-nak kell összeszednie a szemetet a Francia úton. Azért, hogy az illegális hulladék ne juthasson be a területre, február 7-én betontömbökkel lezárták a Mogyoródi út és Egressy út közé eső szakaszát.

Remélhetőleg, az intézkedésnek köszönhetően a Francia út nem a város és a környék szemétlerakó telepe lesz – mondta Horváth Csaba polgármester, aki február 7-én maga ellenőrizte az útlezárást. “A mai lezárással évek óta húzódó problémát sikerült mindenki számára megnyugtató módon megoldani, eddig a terület rendben tartása rengeteg adóforintot vitt el. Az elmúlt évek alatt hiába takarítottuk a területet akár havonta is, sokszor a MÁV-val közösen, a szemét szinte azonnal újratermelődött” – mondta.

Az útlezárással érintett terület csak kis részben tartozik az önkormányzat hatáskörébe, ám a rendszeresen itt hagyott szemétkupacok a zuglói emberek komfortérzetét rombolták.

Horváth Csaba emellett már megkezdte az egyeztetéseket a MÁV-val annak érdekében, hogy az érintett útszakaszt minél előbb be lehessen majd kamerázni. Így könnyedén lelepleződhetnek majd a notórius szemétlerakók is.

Kapcsolódó cikkek