Megnyitotta kapuit a Sárrét Közösségi tér

Hivatalosan is átadták a környék lakóinak további közösségépítésre, színes programok szervezésére a közelmúltban felújított Sárrét Közösségi Teret. Az átadón Horváth Csaba Zugló polgármestere, Pécsi Diána, a körzet önkormányzati képviselője és Zakar Gergely, a Budapest Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) igazgatója köszöntötte a szép számban összegyűlt érdeklődőket.

Képviselőtestületi ülés – élő egyenes adás

Idei első testületi ülését tartják Zugló képviselői. Formailag három testületi ülés, ezek között talán a legfontosabb: megtárgyalják a kerület 2024 évi költségvetését. A Zugrádió élő-egyenes adásban közvetíti az ülést, csütörtökön 10.00 órától Zugrádió - Zugló hangja!

Közterület – A Rákos-patak

A közelmúltban zárult a "Rákos-patak múltja, jelene, jövője" címmel tartott kiállítás, amelynek apropóján a Zugló életében meghatározó patak revitalizációját tekintjük át. A Rákos-patak környezetének több kerületen átnyúló fejlesztése mellett, a legutóbbi hírek szerint olyan veszélyekkel is szembe kell néznie, mint a gőzerővel folyó Bosnyák téri beruházás.. Közterület szerdán 10.00 és 18.00 órakor a Zugrádió műsorán Zugrádió - Zugló hangja!

ZEFI Egészségügyi Magazin – a refluxról

A Zuglói Egészségfejlesztési Iroda Magazinjának keddi adásában egy sokakat érintő panaszról járunk körbe. Témánk a REFLUX. Hallgassa a ZEFI egészségügyi magazint kedden 10.00-kor vagy 18.00 órától a Zugrádióban Zugrádió - Zugló hangja!

Civil Café

A Civil Café mai adásának vendége Ábrahám Orsi, kreatív élményfestő, oktatóspecialista tehetségkutató-fejlesztő. Hétfőn 10.00 és 18.00 óra között a Zugrádió műsorán. Zugrádió - Zugló hangja

Összehangolt szemlét tartottak a REANAL telephelyén

Hónapok óta tartó előkészítés után az önkormányzat hajléktalansegítő szakemberekkel közösen kiürítette és lezárta a volt REANAL gyár területét. A kerület vezetése és a társszervek is mindent megtettek azért, hogy a hajléktalanok problémájára humánus, és a környéken élők számára is kielégítő megoldás szülessen.

Esélyegyenlőségi Magazin – februári második adás

- Áldozatsegítő jogsegélyszolgálat Óbudán; - Hogyan előzhető meg a demencia? - Milyen alkalmazási területei vannak a mesterséges intelligenciának az orvostudományban? Hogyan vethető be például stroke-képalkotó vizsgálatoknál? - Akinek a zene volt az élete. Elhunyt Késmárki-Krisch György zenepedagógus, zeneszerző, zenekarvezető-karnagy.Szerdán 10.00 és 18.00 órától a Zugrádió műsorán

Civil Café – Világmegváltó: Amikor a hivatal átalakul

Ezúttal az önkormányzati szakértőket és helyi önkormányzatok választott civil képviselőit kérdeztük a helyi terepviszonyokról. A szerkesztő-riporter Sándor Kata. Kedden 10.00 és 18.00 órától a Zugrádió műsorán. Zugrádió - Zugló hangja

Hamarosan megnyílik a Sárrét Közösségi Tér

A Sárrét parkban és a környéken lakók egy lelkes csoportjában, a Kacsóh Baráti Kör tagjaiban, felmerült az igény egy, az ott élők által működtetett közösségi tér létrehozására. Egy év komoly, többrétű előkészület után a Sárrét park 2. szám alatt elkészült a helyiség felújítása és február 27-én hivatalosan is megnyílik a Sárrét Közösségi Tér.

Go to Top