Hazánkban nem érvényesül az egyenlő bánásmód alapelve, a diszkrimináció megkeseríti az emberek mindennapjait. Ez ellen tiltakozott Gulácsi Péter, a Zuglóból indult labdarúgó, és indított el egy mozgalmat, amelyhez politikusok, de még Budapestre akkreditált külföldi nagykövetek is csatlakoztak.

„Minden embernek joga van az egyenlőséghez. Ugyanúgy, ahogy minden gyereknek joga van boldog családban felnőni, alkossa azt a családot bármennyi, bármilyen nemű, bármilyen színű, bármilyen vallású ember. Én kiállok a szivárványcsaládok mellett! Szólaljunk fel a gyűlölet ellen, legyünk elfogadóbbak és nyitottabbak!” – írta többek között Gulácsi Péter, az RB Leipzig és a magyar labdarúgó-válogatott kapusa Facebook-bejegyzésében. Párjával, Dianával közös képet is posztolt, amelyen a szivárványcsaládok egyezményes jelét mutatják a nagyvilágnak.

A bejegyzés a vártnál nagyobb, lapzártáig 53 ezer reakciót kapott, és csaknem 2 és fél ezren osztották meg. A kommentek megosztóak, amilyen a közhangulat is hazánkban. Egy ilyen kaliberű sportoló megnyilvánulása azonban képes formálni a köztudatot. Jó irányba. Mint például az a néhány hónappal ezelőtti jótékonykodása, amikor 25 millió forinttal támogatta egy SMA-s kisfiú gyógyulását. Arra persze lényegesen kevesebb hozzászólás érkezett.

Kiállt Gulácsi mellett a zuglói polgármester. A család az család, a szeretet az szeretet – mottóval tette közzé Zugló véleményét a közösségi hálón. Így fejezve ki szolidaritását azokkal, akiket ilyen irányú támadás ér nap mint nap.

Az egyezményes nemzetközi jelet látjuk Horváth Csaba tenyerén is, aki lapunknak elmondta, hogy tulajdonképpen a téma felvetése eleve nem lehetne vita tárgya. A boldog családi élet megtalálásához mindenkinek joga van. S elfogadhatatlan az, amit manapság látunk hazánkban: a kormány által is gerjesztett homofóbia, diszkrimináció és ezzel társított idegengyűlöletet. Képmutatása pedig tovább súlyosbítja a helyzetet, mert olyan törvényeket ír, amilyeneket a saját politikusain sem tud számon kérni. Ebből is csak az látszik, hogy Orbánék álságos politikát folytatnak – mondta Horváth Csaba.

Kapcsolódó cikkek