Sokan a tűrőképességük határát súrolják, és egyre több az alkoholizmus miatti probléma is – egyebek mellett erről beszélgettek a Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum legutóbbi online ülésén.

A bűncselekmények száma nem, ugyanakkor a családon belüli erőszak miatt nőtt a rendőri intézkedések esetszáma  az utóbbi időben Zuglóban – derült ki Sebőkné Barad Mária rendőr törzszászlós tájékoztatójából. Somogyi Tímea, a Családcentrum Alapítvány családterapeutája is arról számolt be, hogy egyre több az alkoholizmus miatti probléma, amiről nyíltan és őszintén kell beszélgetni a gyerekekkel, akik a sok otthon töltött idő miatt érzékelik a bajt.

Ugyanakkor a szakemberek is fáradnak, ezért a Lelki Egészségvédő Alapítvány és a Tiszta Jövőért Alapítvány ingyenes szupervíziókat, coach tanácsadásokat szervezett.

Sokacz Anikó a Zuglói KEF vezetője hangsúlyozta, a problémákra valamilyen megoldást kell keresnie a tagoknak. Feladatának érzi azt is, hogy felkutassa azokat a támogatási lehetőségeket, amelyekre pályázhatnak a civil szervezetek, drogprevencióval foglalkozó alapítványok. Ennek érdekében már a fővárossal is egyeztetett.

Kapcsolódó cikkek