Zuglóiak viszik az olimpiai zászlót

Hatalmas megtiszteltetés érte a zuglói sportot, a Magyar Olimpiai Bizottság döntése értelmében ugyanis  Cseh László, a BVSC-Zugló úszója, és a kerületben élő Mohamed Aida viszi majd a magyar zászlót a tokiói olimpián.

A döntés nemcsak azért fontos, mert 1976 (Kamuti Jenő) után ismét zuglói sportoló vezetheti be a magyar csapatot az olimpiára, hanem azért is, mert az újkori olimpiák történetében először fordul majd elő, hogy egy nemzetet nem egy, hanem két sportoló, egy nő és egy férfi vonultat majd fel. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság még 2020. márciusában döntött arról, hogy a soron következő olimpián már nemenként egy-egy sportoló viheti majd a nemzeti zászlókat.

Cseh László az ötödik, Mohamed Aida pedig a hetedik olimpiájára készül. Személyükben tehát a két legrutinosabb, legtöbb tapasztalattal rendelkező sportoló kapta ezt a megtisztelő feladatot. Arról nem beszélve, hogy mindkettőjük mögött gazdag és eredményes sportpályafutás áll, illetve minkettőjük számára Tokió jelenti majd a búcsúfellépést. A két sportoló úgy nyilatkozott: „hatalmas megtiszteltetésnek érzik a MOB felkérését, amelyet nem tudtak volna visszautasítani”, illetve „szeretnék még utoljára megmutatni a világnak, hogy nem véletlenül esett rájuk a Magyar Olimpiai Bizottság” választása.

Kapcsolódó cikkek