Közterület – Archívum 2017-11-03T14:22:56+00:00

Közterület – Archívum

2020.augusztusi adás

Baranyai Zsolttal, a ZVZRT Városüzemeltetési osztályának vezetőjével beszélgettünk arról, hogy milyen elmaradásokat okozott a pandémia, milyen extra feladatokkal járt az egészségügyi veszélyhelyzet a munkálatokban, utcatakarítások során, de jutott idő áttekinteni azt is, hol vannak folyamatban közút és járdafelújítási munkálatok e hónapban.

 

Három hónapnyi kényszerszünet után visszatér Zugló parkjaival, útjaival, épített környezetével és közterületeivel foglalkozó műsorunk.
Baranyai Zsolttal, a ZVZRT Városüzemeltetési osztályának vezetőjével beszélgettünk arról, hogy milyen elmaradásokat okozott a pandémia, milyen extra feladatokkal járt az egészségügyi veszélyhelyzet a munkálatokban, utcatakarítások során, de jutott idő áttekinteni azt is, hol vannak folyamatban közút és járdafelújítási munkálatok e hónapban.
https://zugradio.hu/radio_archive/kozterulet_20200701_baranyai.mp3

Idén – nagyon úgy tűnik – elmaradt a tél. Ennek átkairól és áldásairól beszélgettünk Baranyai Zsolttal, a Zuglói Zrt. Városüzemeltetési osztályának vezetőjével.
Az adásban végigvettük mire számíthatunk a kerületben parkfenntartás, fasorfenntartás és növényvédelem terén.

Mit tudnak tenni a várható kártevő-invázió ellen, de jutott időnk szót ejteni a kátyúkról és az illegális hulladéklerakás problémáiról is. A műsor végén megismerhetik, mivel foglalkoznak a zuglói kerületgondnokok.

Bár havat nem nagyon láttunk még, nyakig járunk a télben, ami egészen más gondot jelent és más teendőkkel jár a kerületben.

Mi a kerület és mi a főváros felelőssége, de mi az amit az ingatlantulajdonosoknak tenniük kell?

Az ilyenkor szokásos szezonális kérdésekről beszélgettünk a Zuglói Zrt. illetékesével, Baranyai Zsolttal.

Zuglóban adták át a Főváros első intelligens gyalogátkelőhelyét a közelmúltban.
Node hogyan működik egy okos zebra? Mik a tapasztalatok a másutt már működő megoldással és számíthatunk-e további ilyen fejlesztésekre a kerületben? Szűcs Alfréddal, a kivitelező projektfelelősével beszélgettünk KÖZTERÜLET című műsorunk decemberi adásában.

 

Vendégünk volt Baranyai Zsolt, a Zuglói Zrt. Városüzemeltetési osztályának vezetője, aki igyekezett mindent megválaszolni.
Csak ízelítőül néhány a beérkezett témákból:

  • avar-eltakarítás,
  • síkosságmentesítés,
  • hol és mivel komposztáljunk?
  • Hogyan időzítik a közvilágítást téli időszámításkor,
  • vásárolt-e Zugló ún. Tiborcz-lámpákat

Májusi adás.

Az adásban bemutatkozik Bíró Péter, a Zuglói Városgazdálkodási Zrt. kommunikációért felelős munkatársa.
A rövid, személyes bemutatkozáson túl fókuszban lesz a tavaszi lendülettel újrainduló Virágzó Zugló programról, szót ejtünk arról, hogyan haladnak a játszótér felújítások és kitérünk a június elején megnyíló zuglói társasházi pályázatra.

Márciusi adás

Több mint egymillió négyzetméter zöldfelület várja a tavaszt a kerületben, az ezzel kapcsolatos “bokros” teendőkről beszélgettünk Baranyai Zsolttal márciusi műsorunkban.

Sokakat érint a pollenallergia, ez nem csak a városüzemeltetésre, de a kerttulajdonosokra is kötelezettségeket ró.

A Cinkotai út, Bánki Donát utca, valamint az Ungvár u – Miskolci út, Erzsébet királyné útja – Vasútsor négyszögben élőknek részletesebb információkkal is szolgálunk a lakókörnyezetüket érintő felújításokról és végére megtudtuk, mi az a “forgalomcsillapító küszöb”.

Vendégünk volt Hajdu Flórián alpolgármester akit a zuglói Zelk Zoltán programról kérdeztünk:
– Óvodák, bölcsődék felújítása és karbantartása
– Átadásra vár a Csertő parki gyermekorvosi rendelő
– Önkormányzati bérlakások felújítása
– Hol és mikor épülnek új bérlakások a kerületben?