Családban marad – kivételesen pénteken!

A képviselőtestületi ülés okán, kivételesen pénteken jelentkezik a Családcentrum Alapítvány műsora.

Délelőtt:  Népdaloktól az operáig – készüljünk a karácsonyra! című műsorunk vendége volt Benedekffy Katalin énekművész, színművész, aki nemcsak Európa számos országának színpadán látható, s hangjával, tehetségével elkápráztatja közönségét, hanem rendszeresen az Amerikai Egyesült Államokban is fellép, nemsokára Ausztráliában lesznek előadásai.
Olyan mesterektől tanult, mint a világhírű Hamari Júlia énekművész, vagy Laki Krisztina operaénekesnő.

Mesélt gyermekkoráról, az erdélyi Nagygalambfalván eltöltött inspiráló évekről, majd megemlítette életének, munkásságának főbb állomásait, melyek során Tokody Ilonával megkapta a „Mester és Tanítványa Díj”-at, majd tavaly Príma Díjban részesült munkásságának elismeréseként.

Műsorunkat hitvallásával és jövőbeli terveivel zárta.

A délutáni adás tartalmából:

A felelős zuglói hajléktalan ellátásról beszélgettünk a Myrai Vallási Közhasznú Egyesületből Váli Szilvia szakmai vezetővel és Varsányi László utcai szociális munkással, akik ismét felhívják a figyelmet arra, habár még nincs itt az igazi, kemény, hideg tél, ennek ellenére összefogásra szólítják fel Zugló lakosságát: ha hajléktalan embert látunk, akkor éjjel-nappal hívható az ún. utcai telefonszámuk 70/333-66-10 vagy a Menhely Alapítványé: 1/338-41-86.

A Cserei u. 10-ben és az Ilka u. 8-ban működtetnek Éjjeli Menedékhelyet illetve Nappali Melegedőt, utóbbi éjjel is nyitva tart, ennek köszönhetően kevesebb hajléktalan személyt láthatunk nappal. Az intézménybe kerülés során az egyének szükségleteihez igazítják szolgáltatásaikat pl. fertőtlenítés, szükséges iratok beszerzése(Taj-kártya), családtagokkal való kapcsolattartás stb. mely mindannyiunk közös érdeke. Meleg takarót, kabátot, cipőt(lehet használt is) várnak ellátottjaik számára. Műsorunk végén meséltek arról is, hogyan várják s készülődnek a Mikulásra és a Karácsonyra(közös díszítés, ajándékozás stb.)

Pénteken, november 29-én 10.00-kor és 18.00 órakor a Zugrádióban

 

Zugrádió – Zugló hangja

Kapcsolódó cikkek