Egy kiváló pedagógustól búcsúzunk

Hosszan tartó súlyos betegség következtében elhunyt Losonczi Julianna, a Zuglói Munkácsy Mihály Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola korábbi igazgatója. A hírt a Csáktornya parki iskola honlapján és a facebook-oldalán osztotta meg.

Losonczi Julianna 40 évig volt a Zuglói Munkácsy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola  matematika – fizikaszakos pedagógusa, igazgató- helyettese, majd igazgatója. Iskolavezetői munkájának bizonyítéka: a Munkácsy iskola keresetté vált a szülők körében, magasakká váltak az osztálylétszámok,
nem volt lemorzsolódás, kiemelkedővé váltak a verseny és mérési eredmények, az intézmény külső és belső környezete pedig folyamatosan újult meg. Igazgató- helyettesként, majd igazgatóként folyamatos mentora volt az alapfokú művészeti képzésnek, a munkája során a művészpedagógusokkal szorosan együttműködve,
véleményüket kikérve, ötletüket meghallgatva hozott döntéseket, ami azt a célt szolgálta, hogy a diákok úgy távozzanak a Munkácsy iskolából, hogy a klasszikus művészeti korokon túl betekintést kaphassanak a kortárs művészek, designerek életébe, munkásságába is.

A kiváló pedagógust és iskolavezetőt az önkormányzat Zuglóért Emlékéremmel, 20 év Zugló szolgálatában és Zugló közoktatásáért díjjal is jutalmazta.

Kapcsolódó cikkek