Egymillió forintot gyűjtöttek a Gasztrófesztiválon a Bethesdának

Hetedik alkalommal rendezett jótékonysági gasztrofesztivált Zugló önkormányzata, mely eseményt immár másodszor családi- és sportrendezvények is színesítettek. Az esemény fővédnöke Horváth Csaba polgármester, a védnöke pedig Horváth Zsolt alpolgármester volt.

A Mogyoródi úti sporttelepen nagy volt a nyüzsgés szeptember 9-én, a nagy érdeklődés a Zuglói Gasztrofesztiválnak szólt, amely ezúttal a tavalyi évvel ellentétben nyárias hőségben zajlott.

Nagy öröm, hogy a jó idő miatt a tavalyihoz képest megkétszereződött a résztvevők létszáma – mondta Horváth Csaba polgármester. Összesen 44 csapat jelezte részvételi szándékát a főzőversenyen, akik ezzel alaposan feladták a leckét a zsűrinek.

Annak a grémiumnak, mely az említett két kerületi vezetőből, valamint két szakemberből, Debreceni Zoltánból, a Saletly Étterem séfhelyetteséből és a két évvel ezelőtti Konyhafőnök című műsor győzteséből, Bóza Rolandból állt. A négy fős zsűri több mint egy órán keresztül osztályozta a különböző ételremekeket.

Ez alapján a levesek  közül a zuglói autószerelők baráti társasága által főzött halászlé, az egytálételek között a BKIK XIV-XVI. kerületi Tagcsoportja által készített csülkös bajor baboskáposzta, míg az innovatív ételek között a Bethesda Gyermekkórház konyhája által főzött villányi boros kakukkfüves barnamártásban készített marharagu tejfölös lángossal bizonyult a legjobbnak.

A verseny győztesei a Saletly Étterem 75 ezer forintos ételkuponját, a második és harmadik helyezettjei pedig a Kert Bisztró 50 és 25 ezer forintos kuponját nyerték. De a rendezvény legnagyobb győztese a Bethesda Gyermekkórház volt, amely a látogatók által vásárolt ételjegyekből közel egymillió forinttal gazdagodott. Illetve győztesnek bizonyultak a rendezvényre kilátogatók is, akik a szervezők (a Zuglói Sport és Rendezvényszervező Kft munkatársai) jóvoltából gazdag sport- és kulturális programkínálatból válogathattak. A délelőtt nagyrészt a gyerekekről szólt délutántól pedig egymást váltották a neves fellépőművészek az M130-as sporttelep színpadán. A legtöbb nézőt érthető módon az est sztárvendégének, Freddie-nek a koncertje vonzotta.

Kapcsolódó cikkek