Mesélő tornaterem

A Kaffka Margit Általános Iskola már tizenhetedik alkalommal rendezte meg Mesevarázs című rajzpályázatát. Kevés olyan iskolai esemény van Zuglóban, amely ilyen hosszú időt megélt volna. Az intézmény pedagógusai Romhányi József halálának negyvenedik évfordulója alkalmából a nagy „rímhányó” verseit és meséit választották a pályázat témájául.

A korábbi évek hagyományaival ellentétben idén csak az iskola diákjai rajzoltak, de pályaműből így sem volt
hiány: a zsűrinek több mint kétszáz rajz közül kellett kiválasztania a nyerteseket. A Mesevarázs rajzpályázatoknak régebben az volt különlegessége, hogy a szülők a tornateremben kiállított rajzok közül licitálhattak a számukra legjobban tetsző, legkedvesebb művekre, s bizony a legjobb gyerekrajzok sokszor több
ezer forintért keltek el.

Bánné Komár Zsuzsanna tanító, a rendezvény főszervezője azonban elmondta, idén ezen a hagyományon is változtattak: a szülők ugyanis már nem licitálhattak, hanem csak szavazhattak az általuk legjobbnak ítélt rajzokra, melyek tulajdonosai közönségdíjat kaptak, és aki ezen felül még segíteni akart, az támogatójegy vásárlásával segíthette az iskola alapítványát.

„Ezek a támogatások mind azt a célt szolgálják, hogy ilyen rendezvényeket szervezhessünk a gyerekek számára” – mondta Bekényi Ádám igazgató. Az idei Mesevarázs rajzpályázaton alsóban minden évfolyamon, illetve felső
tagozaton is díjazták a legjobban rajzolókat, majd a rendezvény végén a közönség által legjobbnak ítélt tíz rajz készítőjét is megjutalmazták.
– Sok mesét elolvastam Romhányitól, és nekem „A bűnbánó elefánt” című verse tetszett a legjobban – mondta az 5. évfolyamos Simon Gréta, az idei Mesevarázs egyik közönségdíjasa.

Kapcsolódó cikkek