2024. első hosszú hétvégéje

Nemzeti ünnepünk, március 15-e 1989. óta munkaszüneti nap, a modern parlamentáris Magyarország megszületésének és a magyar sajtó napja is.

A pesti alsó rakpart Margit híd és Irányi utca közötti szakaszának megnyitása 2024.10.23-ig minden hétvégén és ünnepnapokon is péntekre esik. Mivel az időjárás-előrejelzés is esőmentes időt ígér, itt az alkalom, hogy megkezdjük tavaszi sétáinkat, kirándulásainkat, túráinkat.

Amikor sétánk vagy kirándulásunk csak reggeltől estig tart, akkor nincs sok élelemre szükségünk, de azért nem árt magunkkal vinni egy kis ellátmányt. A diófélék és magvak, energiaszeletek, aszalt gyümölcsök, a 70-85% kakaótartalmú étcsokoládé kiváló energiapótló nasik, melyek nem foglalnak sok helyet a hátizsákban és hosszan tartó energiát biztosíthatnak a hidegben is.

Amennyiben inkább szendvicset készítünk, akkor figyeljünk, hogy energiadús, ízletes legyen. Használjunk hozzá sajtot, tojást, olíva- vagy kapribogyót, sonkát vagy sülthúst, mindezt teljes kiőrlésű kenyérszeletek közé téve, és tehetünk a piknik kosarunkba „utazásálló” zöldséget, gyümölcsöt is.

Az étkezésnél sokkal fontosabb a folyadék- és ásványi anyagok pótlása a hosszabb séták alatt. Ezért figyeljünk rá, hogy rendszeresen, hőmérséklettől függően 15-60 percenként igyunk. A víz a legjobb választás, de jó szolgálatot tesznek a + funkcionális italok (pl.: Apenta +, sportitalok) is. Az olyan ételek, amelyek könnyen emészthetőek és nem terhelik meg a gyomrot, segítenek megőrizni a komfort érzetet és csökkentik a fáradtságot, hogy teljesen ki tudjuk élvezni a séta, kirándulás minden pillanatát.

Akik nem az ünnepi megemlékezéseken töltik a hétvégéjüket, Budapesten és környékén nagyon sok túrázási lehetőségük van. Keressenek rá a neten a saját igényüknek megfelelőre, kapják fel hátizsákjukat és szabaduljanak ki a négy fal közül.

A kokárdájukat ne felejtsék otthon pénteken!

Kapcsolódó cikkek